DRRG!

Historiaa

Dirty River Roller Grrrls eli DRRG! perustettiin Turussa kesäkuussa 2010. Tuolloin kolme roller derbystä innostunutta henkilöä, Heitti, Juissi ja Toxic, sopivat tapaamisen ja päättivät perustaa Turkuun ensimmäisen roller derby -joukkueen. Peli-intoa täynnä olevat uudet tuttavuudet hankkivat itselleen derby-varusteet ja alkoivat treenata Kupittaan madolla.

Syksyllä DRRG! sai muutaman uuden luistelijan, joiden kanssa he siirtyivät treenaamaan sisätiloihin. Salit olivat pieniä eikä ollut toivoakaan, että jonnekin olisi mahtunut tekemään derby-radan sen oikeissa mitoissa.

Seuraava vuosi toi drägiläisille paljon uusia pelaajia ja kokemusta karttui myös ulkomaanmatkoilla. Treenaamisesta tuli määrätietoisempaa, kun pelaajille jaettiin valmennusvuorot. DRRG! löysi oman rytminsä ja määritteli muun muuassa säännöt toiminnalleen. Dirty River Roller Grrrls halusi, että jäsenmaksut pysyvät alhaisina derbyn ollessa muuten niin kallis harrastus. Tee se itse -meininki alkoi painottua toiminnassa luonnollisesti, kun kaikki oli vain tehtävä itse. Lisäksi DRRG! halusi pitää ovet avoimina kaikille – rasismin, homofobian ja transfobian kieltäminen koettiin alusta asti tärkeäksi.

Tavoitteet ja arvot

Roller derby kerää koko ajan enemmän ja enemmän kiinnostuneita ja täten DRRG! järjestääkin nykyään kaksi fresh meat -alkeiskurssia vuodessa. DRRG!:n A- ja B-joukkueet pelaavat niin kansallisella kuin kansainvälisellä tasolla. Vuonna 2013 DRRG! voitti pronssia ja vuonna 2015 hopeaa Suomi Cupissa. DRRG! on myös kansainvälisen roller derby -kattojärjestön WFTDA:n (Women’s Flat Track Derby Association) jäsen.

Dirty River Roller Grrrls ry:n arvot:

Tasavertaisuus: DRRG!:n tavoite on olla turvallinen ja syrjinnästä vapaa tila kaikille jäsenilleen, pelien vapaaehtoisille sekä faneille. Sukupuolen moninaisuutta sekä jokaisen jäsenen itsemäärittelyoikeutta kunnioittaen emme käytä sukupuolittavia ilmauksia treenitilassa. DRRG! ei hyväksy syrjintää henkilön ihonvärin, uskonnon, sukupuolen, sukupuolikokemuksen, iän, kansallisuuden, vamman, kehon, siviilisäädyn tai seksuaalisen suuntautumisen perusteella. DRRG!:ssä ei hyväksytä arvottamista sen mukaan identifioituuko henkilö naiseksi, mieheksi, muunsukupuoliseksi, transsukupuoliseksi, sukupuolettomaksi, intersukupuoliseksi tai joksikin muuksi. DRRG! ei aseta feminiinisyyden minimivaatimuksia joukkueidensa eikä vastustajajoukkueidensa pelaajille. DRRG!:n kilpailevissa joukkueissa saavat pelata kaikki henkilöt, jotka eivät koe kuuluvansa miesten joukkueisiin.

Avoimuus ja läpinäkyvyys: seurassa suhtaudutaan myönteisesti ja avoimesti jäsenten ehdotuksiin ja mielipiteisiin. Jokaisella on oikeus saada äänensä kuuluviin seuran sisällä. Seuran sisäisessä viestinnässä tiedon on oltava selkokielistä sekä helposti saatavilla. Tieto välitetään niin, että jokaisella seuran jäsenellä on siihen helppo pääsy. Tämän vuoksi tiedotuskanavana suositaan seuran virallista foorumia. Kaikista asioista, myös ongelmallisista, viestitään avoimesti. Viestintä on monisuuntaista: hallitus ja ryhmät tiedottavat päätöksistään ja toiminnastaan säännöllisesti seuran muille jäsenille. Avoimuus ja läpinäkyvyys arvoina vahvistavat myös yhteisöllisyyttä moniäänisyyden ja vaikutusmahdollisuuksien turvaamisen kautta.

Eläinten oikeudet: DRRG!:n nimissä myydään ja tarjoillaan vain vegaanisia tuotteita.